Ακαδημία Κηφισιάς

Γενικές Πληροφορίες

Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους κατανέμονται στο κατάλληλο level. Σε όλα τα levels δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και στην εκμάθηση τους να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν με παιδιά της ηλικίας τους συμμετέχοντας σε κάποια δραστηριότητα.

Το τένις δεν είναι απλώς ένα άθλημα για το παιδί. Είναι ένα σπορ, που μαθαίνει το παιδί να έχει αυτοέλεγχο και αυτοσυγκέντρωση. Μέσα από τα παιχνίδια και τις φυσικές ασκήσεις, ένα παιδί αναπτύσσει δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία και αντοχή ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η κινητική ανάπτυξη και ο σωστός νευρομυϊκός συντονισμός.

Το τένις, μεταξύ άλλων, μπορεί να διδάξει σε ένα παιδί υπευθυνότητα, κοινωνικότητα και δημιουργικότητα.

Επίσης, ενισχύει τον αυτοέλεγχο, την αυτοσυγκέντρωση, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση ενός παιδιού, ενώ τα βοηθάει να έχουν υπομονή μέσα και έξω από το γήπεδο.

Επίσης, είναι ένα άθλημα που ενισχύει τη διάθεση για ευγενή άμιλλα και ταυτόχρονα πειθαρχία, στοιχεία που έχουν ως αποτέλεσμα και τη βελτίωση της μαθησιακής τους ικανότητας. Δηλαδή, το τένις εκτός από την ψυχαγωγία, εκγυμνάζει το σώμα και το μυαλό.

Και αυτό γιατί, εν τέλει, απαιτεί υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης, ελέγχου, παρατηρητικότητας και τέλειο συντονισμό νοητικής και σωματικής ικανότητας.

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που κάνει το τένις να ξεχωρίζει από τα άλλα αθλήματα είναι ότι πρόκειται για  ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες, από 2 έως 80+ ετών. Αν δηλαδή το αγαπήσει είναι ένα άθλημα που δε θα εγκαταλείψει ποτέ και θα το ακολουθεί για όλη του τη ζωή.

Η ακαδημία της Κηφισιάς βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

Μπορείτε να βρείτε τις τιμές μας εδώ.

Level 2

Level 2 – (4 & 5 ετών)

Αφορά παιδιά 4-5 ετών. Τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά χτυπήματα του τένις (forehand, backhand, servis ) καθώς και τους κανόνες του παιχνιδιού. Συνδυαστικά χρησιμοποιείται ασκησιολόγιο play&stay (παγκοσμίως αναγνωρισμένη μέθοδος εκμάθησης mini tennis) και εκμάθηση των χτυπημάτων με τροφοδοσία και διόρθωση από τον προπονητή.

Επίσης σε αυτό το level μαθαίνουν τους κανόνες του παιχνιδιού και συνεργάζονται μεταξύ τους, θέτοντας κοινούς στόχους.

Το μάθημα διαρκεί 45 λεπτά και γίνεται σε group μέχρι 6 παιδιά.

Level 3

Level 3 – (6 έως 8 ετών)

Αφορά τα μεγαλύτερα παιδιά, 6-8 ετών. Τα παιδιά αρχίζουν να κάνουν ανταλλαγές στα mini tennis courts, αρχικά μαζί με το προπονητή και στο συνέχεια μεταξύ τους, μαθαίνουν τους κανόνες του παιχνιδιού, ανταγωνίζονται και προετοιμάζονται για την ομαλή ένταξη τους στα κανονικού μεγέθους courts έχοντας όλα τα εφόδια και τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες.

Σε αυτό το level το μάθημα διαρκεί 45 λεπτά και γίνεται σε group μέχρι 6 παιδιά.

Book your trial now

* Η ομάδα μας θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας για την επιβεβαίωση του ραντεβού.