Mini Tennis Club: Για μικρούς πρωταθλητές παντός καιρού

  • Αρχική
  • //
  • Νέα
  • //
  • Mini Tennis Club: Για μικρούς πρωταθλητές παντός καιρού

​Βασικός αντίπαλος στο επάγγελμα του προπονητή tennis είναι οι καιρικές συνθήκες, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Γιώργος Πετρόπουλος μέσα από τα δέκα χρόνια καριέρας που μετρά στα γήπεδα.

Αναζητώντας λύση σε αυτό το πρόβλημα και έχοντας ως στόχο να φέρει παιδιά μικρής ηλικίας σε επαφή με το άθλημα που γνωρίζει πολύ καλά, δημιούργησε το Mini Tennis Club, το πρώτο indoor tennis club για παιδιά 2 έως 8 ετών τα οποί,α ανάλογα με την ηλικία τους, εντάσσονται στο κατάλληλο επίπεδο.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε κλειστό χώρο, ανεπηρέαστα από εξωτερικούς παράγοντες και, επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μαθήματα baby tennis αποκλειστικά για παιδιά ηλικίας 2-3 ετών. Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στα μαθήματα αυτού του ηλικιακού γκρουπ συμμετέχουν και οι γονείς, που έχουν την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους, ειδικά όσοι εργάζονται και οι ευθύνες της καθημερινότητας δεν τους το επιτρέπουν.

Το Mini Tennis Club στεγάζεται σε έναν χώρο 260 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή και διαθέτει 3 γήπεδα baby και mini tennis και προπονητές καταρτισμένους για αυτά τα επίπεδα. Το δυναμικό δίδυμο διαχείρισης και λειτουργίας του Club αποτελείται από τον Γιώργο και τη Νάση Κανελλοπούλου, η οποία είναι υπεύθυνη επικοινωνίας και ο άνθρωπος που καλωσορίζει και καθοδηγεί τους γονείς στην πρώτη τους επαφή με τον χώρο.

Ο Γιώργος ξεκίνησε να παίζει tennis στα 12 του χρόνια, αργά κατά πολλούς για το συγκεκριμένο άθλημα. Ήταν όμως και παραμένει το μεγάλο του πάθος. «Αγάπησα το tennis από την πρώτη στιγμή. Αυτό που με γοητεύει είναι ότι συνδυάζει τη σωματική άσκηση με την ανάπτυξη αντανακλαστικών και νοητικών δεξιοτήτων. Είναι ένα άθλημα που σου διδάσκει πειθαρχία μέσα από την αυτονομία που σου προφέρει, ενώ στα παιδιά μικρής ηλικίας ενισχύει τη συγκέντρωση καθώς και την ανάπτυξη κινητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων».

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς προπονητικής του καριέρας, ο Γιώργος έχει επιδιώξει την εξέλιξη της δουλειάς του μέσα από ιδέες, διαφορετικές μεταξύ τους αλλά πάντα με κοινό παρονομαστή το tennis. Δεν ήταν εύκολο να τις κάνει πραγματικότητα, είτε λόγω συνθηκών είτε λόγω συγκυριών.

Συγκυρίες που άλλαξαν όταν γεννήθηκε η ιδέα του Mini Tennis Club και βρήκε υποστήριξη από τον οργανισμό The People’s Trust για την υλοποίησή της. «Το The People’s Trust μας βοήθησε αρχικά στα πρώτα μας βήματα. Είναι πολύ σημαντικό στο ξεκίνημά σου να έχεις κάποιον δίπλα σου να σε στηρίζει και να σου λέει ότι βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο. Χωρίς την υποστήριξη του οργανισμού ίσως να βρισκόμασταν ακόμη στην ιδέα. Η οικονομική αρωγή ήταν πολύτιμη για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Στη συνέχεια, ο οργανισμός μας έφερε σε επαφή με τον κατάλληλο μέντορα, ο οποίος μας παρείχε συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα που μας απασχολούσαν και τα οποία δεν γνωρίζαμε καλά και αυτό μας αναπτέρωσε το ηθικό.

Μπορεί στην πορεία μέχρι τη δημιουργία του Mini Tennis Club να φοβηθήκαμε τις εξελίξεις αλλά καμία φορά δεν σκεφτήκαμε να εγκαταλείψουμε. Ο οργανισμός μας έδειξε την εμπιστοσύνη που χρειαζόμασταν για να υλοποιήσουμε το όραμά μας. Και το όραμα αυτό περιλαμβάνει την εξοικείωση των παιδιών με ένα από τα ωραιότερα αθλήματα, προσαρμοσμένο στις ηλικιακές τους ανάγκες και δυνατότητες, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη σχέση γονέα – παιδιού».

«Η επιτυχία δεν είναι ποτέ δεδομένη αλλά κατά κάποιον τρόπο είναι μονόδρομος όταν ξεκινάς μια νέα επιχείρηση», δηλώνει ο Γιώργος, που πλέον γνωρίζει καλά τις αγωνίες που μπορεί να έχει ένας εν δυνάμει επιχειρηματίας. «Χρειάζονται συγκεκριμένα «εργαλεία» στα πρώτα επιχειρηματικά βήματα. Για μένα το πιο σημαντικό, εκτός από την υπομονή και την σκληρή δουλειά, είναι οι άνθρωποι που έχεις δίπλα σου, η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνεργάτες, όλοι όσοι αποτελούν στην ουσία την ομάδα σου. Αν έχεις αυτό και ένα όραμα που είναι γνήσιο, πηγαίο, ανήσυχο τότε πιστεύω ότι όλα είναι δυνατά».

Πηγή: https://www.epixeiro.gr/article/102512?fbclid=IwAR28rAaAuitT4AZzahZGRsg6NDqf7E8nEJagWYI1fnM16FK13V6lU4fWkD4

Book your trial now

* Η ομάδα μας θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας για την επιβεβαίωση του ραντεβού.

Ενημέρωση Covid

Η ομάδα της Mini Tennis Club τηρεί όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Στο χώρο μας εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι / νοσήσαντες ενήλικες. Τα παιδιά άνω των τεσσάρων ετών εισέρχονται μόνο με αρνητικό self test 24ώρου. Η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη για όλους τους ενήλικες. Ο χώρος μας είναι Covid Free, το προσωπικό μας πλήρως εμβολιασμένο.

info@atwa.gr