Το τέννις

Τα levels

Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους κατανέμονται στο κατάλληλο level. Σε όλα τα levels δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και στην εκμάθηση τους να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν με παιδιά της ηλικίας τους συμμετέχοντας σε κάποια δραστηριότητα. Παράλληλα, μέσα από τα μαθήματα αλλά και τα παιχνίδια αναπτύσσονται οι κινητικές τους δεξιότητες και διαμορφώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι ψυχικές τους λειτουργίες.

Level 1

Το πρώτο επίπεδο αφορά παιδιά 2-3 ετών. Το μάθημα γίνεται με διαδραστικό τρόπο και με τη συμμετοχή των γονέων. Τα παιδιά από νεαρή ηλικία έρχονται σε επαφή με το τένις με διασκεδαστικό τρόπο προάγοντας τη σωματική και ψυχική τους υγεία ενώ ωριμάζουν ψυχοκινητικά. Μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να κοινωνικοποιούνται και να συναναστρέφονται με άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Ακόμη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους εργαζόμενους γονείς να περάσουν εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά τους. Το κίτρινο επίπεδο αποτελεί την απαραίτητη προεργασία για την ομαλή ένταξη στο επόμενο.

Level 2

Αφορά παιδιά 4-5 ετών. Τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά χτυπήματα του τένις (forehand, backhand, servis ) καθώς και τους κανόνες του παιχνιδιού. Συνδυαστικά χρησιμοποιείται ασκησιολόγιο play&stay (παγκοσμίως αναγνωρισμένη μέθοδος εκμάθησης mini tennis) και εκμάθηση των χτυπημάτων με τροφοδοσία και διόρθωση από τον προπονητή.

Level 3

Αφορά τα μεγαλύτερα παιδιά, 6-8 ετών. Τα παιδιά αρχίζουν να κάνουν ανταλλαγές μεταξύ τους στα mini tennis courts και προετοιμάζονται για την ομαλή ένταξη τους στα κανονικού μεγέθους courts έχοντας όλα τα εφόδια και τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες

X

Open Day!!

27 Οκτωβρίου και ώρα 16:00


Το Mini Tennis Club ανοίγει τις πόρτες του στις 27 Οκτωβρίου, διοργανώνοντας open day event στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή.
Η εκδήλωση, όπως και το club, αφορά σε παιδιά 2 έως 8 ετών, τα οποία θα γνωρίσουν το άθλημα και τις εγκαταστάσεις μέσα από ενδεικτικά μαθήματα και παιχνίδια, ανάλογα με το ηλικιακό level τους.